Geschiedenis

In het verleden, met het verdwijnen van een groot deel van Lillo, was het onmogelijk om de vereniging op dat moment te laten bestaan en verdween het ganzenrijden uit Lillo. In de harten van de oude ganzenrijders bleef het echter steeds bestaan.

In 1973 werd De Ware Gans heropgericht en kwam het ganzenrijden terug tot leven in Lillo. Jos Van Wellen en Armand Van Deutekom staken de kopjes bij elkaar en samen met de voltallige horeca was Lillo terug in de race.

Met de steun van de Nieuwe Gans Berendrecht werd op 24 maart 1974 voor de eerste keer opnieuw onder de galg gereden. Met als uittredend koning Jos Van Wellen werd met 15 ruiters, vooral mensen van eigen bodem of oud Lillonaren, gestreden voor de ganzenkop. Dit alles onder toeziend oog van burgemeester Pol Mul en dokter Jos Cuypers. Uiteindelijk was het Jos Van Aerde die de eerste koningskop van de heroprichting terug beet had.

Lillo kwam zo terug mee in de race voor het keizerschap. In 1975 mocht de vereniging opnieuw mee strijden voor de felbegeerde keizerskroon en in 1977 was het al zover en bracht Meyer Staf de keizerskop mee naar Lillo.